Digibordlessen zomer

Digibordlessen zomer

Op deze pagina vind je de verzameling digibordenlessen die er zijn over de zomer. Wil je een les spelen dan klik op dat plaatje of op de link die erboven staat. Je komt vervolgens op de pagina terecht waar het spel staat. Dan kan je pas het spel downloaden en het gaan spelen.

Bijen: rekenbegrippen

In deze digibordles zie je steeds een bij en een bijenkorf. De vraag is steeds: welke positie heeft de bij ten opzichte van de bijenkorf. De volgende begrippen komen aan de orde: boven, onder, naast, achter, voor, tussen, rechts, links, in, uit, schuin omhoog, schuin omlaag, rechts boven, rechts beneden, links boven, links beneden, naar de en weg van de bijenkorf.

Vlinders: kies een leuk spel

In deze digibordles zitten verschillende spelletjes die de kinderen zelfstandig kunnen spelen. De rangtelwoorden en de kleuren worden geoefend, het proces van eitje naar vlinder komt aanbod, er kan geteld worden, van welk soort vlinder zie je er één vliegen en welke schaduw hoort bij welke vlinder.

 

Onderwater

In deze prachtige digibordles zwemmen vele soorten vissen. Tel de vissen in de zee en klik op de vis met het goede cijfer. Tevens wordt er gevraagd van welke vissen er het meeste of het minste in de zee zwemmen.

 

Rijmen in de zomer

Rijmles die in de zomer gedaan kan worden. Aan de linkerkant zie je een plaatje met een woord eronder. Aan de rechterkant zie je drie plaatjes. Eén plaatje rijmt op het woord aan de linkerkant. Als je op het rijmplaatje klikt, verdwijnen de andere plaatjes en verschijnt het woord en een smiley. De rijmwoorden zijn: zon - kanon, boot - brood, zee - twee, parasol - krentenbol, schep - step, kwal - stal, strand - hand, ijs - radijs, croissant - olifant, verrekijker - spijker, strandbal - voetbal, strand  - krant, zon - ballon, boek - broek, flippers - slippers, luchtballon - balkon, waterpistool - viool, duikbril - bananenschil, kasteel - geel, bij - blij, golf - wolf, ijs - paleis, zonnebril - kikkerdril, zonnebloem - zoen en zwemband - zand. Het beste is eerst deze les samen met de kinderen te doen. Daarna kunnen ze het alleen op de computer of digibord.

 

Naar het strand - goed luisteren

Ga je mee naar het strand? Er gaan veel kinderen mee. Luister goed over welk kind er wat gezegd wordt.
 
 
Een leuke les om in de zomer te spelen. Vijf rekenbegrippen komen in vijf onderdelen aanbod. Evenveel, 1 meer, 1 minder, meeste en minste. De les is ingesproken.
 
In deze digibordles zien de kinderen allemaal strandballen. De ballen hebben 7 verschillende kleuren. De kinderen moeten steeds dezelfde strandbal zoeken. Er zijn 4 verschillende niveaus
 
In deze digibord oefenen de kinderen de rangtelwoorden, de begrippen: kleinste, grootste, middelste, laatste, een na laatste en tellen ze ijs.
 
In deze digibordles gaan de kinderen eerst de juiste kleur en de maat slipper opzoeken.
 
Waar hoort dir kledingstuk bij. Bij de zomer of de winter?
 
MISSCHIEN ZOEK JE:
DIGIBORDLESSEN ZOMER DIGIBORDLESSEN KRIEBELBEESTJES DIGIBORDLESSEN LIEVEHEERSBEESTJES DIGIBORDLESSEN MIEREN DIGITALE PRENTENBOEKEN ZOMER LIEDJES ZOMER DIGITALE PRENTENBOEKEN LIEVEHEERSBEESTJES LIEDJES VAKANTIE