Digibordlessen kriebelbeestjes

Op deze pagina vind je alle digibordlessen die horen bij het thema kriebelbeestjes. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

KRIEBELBEESTJES: KIES EEN LEUK SPEL

Kriebelbeestjes: kies een leuk spel. In deze les vind je 6 verschillende spelletjes over kriebelbeestjes. Het zijn voornamelijk taalspelletjes, zoals rijmen, letters, zelfde woord zoeken, welk woord is langer/korter, zoek dezelfde vlinder/lieveheersbeestje of slak, lettergrepen klappen en zoek het goede woord.

RIJMEN MET KRIEBELBEESTJES

Rijmen met kriebelbeestjes. De rijmwoorden zijn: spin - kin, mier - vier, slak - zak, bij - blij, duizendpoot - brood, slak - tak, mier - bier, vlieg - wieg, sprinkhaan - maan, duizendpoot - roeiboot, lieveheersbeestje - feestje, worm - storm, mier - stier, mug - rug. Sommige kriebelbeestjes komen meerdere keren voor.

KRIEBELBEESTJES LETTERGREPEN KLAPPEN

 

In deze digibordles zien de kinderen een kriebelbeestje. Ze klappen de naam van het dier. Daarna klikken ze op het vakje met de juiste hoeveelheid sterren

WOORDENSCHAT

Leuke oefening om de woordenschat rond kriebelbeestjes te vergroten. Elke keer wordt er gevraagd om het goede dier aan te klikken. Zodra de kinderen op het dier hebben geklikt, verschijnt er een grote foto hiervan.

 
In deze digibordles kunnen de kinderen op de eerste dia eerst de namen oefenen van de kriebelbeestjes. Als ze die (al) weten kunnen ze verder gaan. Vervolgens zien ze twee beestjes verschijnen. De kinderen noemen zelf de naam en klikken op het kriebelbeest met de langste naam. In de tweede serie dia's wordt er de kortste naam gevraagd.

In de eerste serie zie je een kriebelbeestje met het goede woord eronder. Ernaast zie je 3 andere woorden. Eén van de drie is hetzelfde geschreven. Daar moeten de kinderen op klikken. Daarna volgt een serie met kriebelbeestjes waar geen het woord onder staat. Ernaast staan ook drie namen. Welke naam hoort bij het kriebelbeestje? Nu moeten ze lezen of in ieder geval de eerste letter kunnen herkennen.

In deze digibordles komen verschillende kriebelbeestjes in voor. In de eerste serie dia's wordt er gevraagd welk kriebelbeestje er begint met die letter. Deze letter staat centraal. Om de letter zie je allemaal beestjes. In de tweede diaserie zie je het kriebelbeestje en staan er letters omheen. Met welke letter begint dat beest, is dan de vraag. Alles in ingesproken. Eerst wordt er even geoefend op de namen van de dieren. Ook bij de letters kunnen de kinderen de letters nog eens aanklikken om te horen om welke letter het gaat.