Digibordlessen winter

Alpe d'HuZes 2017

Op donderdag 1 juni gaan we weer naar Frankrijk. Met een heel team gaan we de berg op. Waarom? We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. We zouden het fantastisch vinden als jullie allemaal een kleine bijdrage willen doneren. Alle digibordlessen zijn gratis en dat willen we ook houden, maar een financiéle steun voor deze actie zullen wij heel erg waarderen. Wil je wat doneren? Ga naar:https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/basvanwalstijn 

 

 

 

 

Digibordlessen winter

Op deze pagina vind je de verzameling digibordlessen over de winter. Als u op het plaatje of op de link boven het plaatje klikt, kom je op de pagina terecht waar je de les kunt downloaden. Om de les vervolgens te kunnen downloaden, klik je de link of op de downloadknop.

BOER BORIS IN DE SNEEUW

Leuke digibordles over Boer Boris in de sneeuw. In deze les zitten vier verschillende spelletjes. Deze les heb ik gemaakt voor Kleuteruniversiteit. Je kan hem bestellen: http://www.kleuteruniversiteit.nl/winkel/digibordles-boer-boris-in-de-sneeuw/

Voor de winter heb ik een pdf pakket gemaakt voor beginnende lezers. Dit pakket kun je aanschaffen en dan kom je in het bezit van 9 leuke lees spelletjes.

Digibordlessen:

 

RIJMEN IN DE WINTER

 

Deze digibordles gaat over rijmen in de winter. Aan de linkerkant zie je een foto van de winter met het woord eronder. Aan de rechterkant zie je drie andere foto's. Klik op het woord dat rijmt.

De rijmwoorden zijn: kaart - taart, slee - twee, sjaal - kaal, jas - tas, hond - mond, vest - nest, ijsbeer - ceer, boek - broek, sneeuw - leeuw, paard - staart, uil - vuil, poes - appelmoes, hart - zwart, bos - vos, huis - muis, bril - pil, boot - brood en hert - erwt.

ZOMER/WINTERKLEDING

Je ziet een kledingstuk in deze digibordles. Hoort deze bij de winter of bij de zomer.

PINGUINS: 7 VERSCHILLENDE SPELLETJES

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes. Eén spel is pinguins tellen van 1 tot en met 20. Er zitten twee weegspelletjes in. Eén spel gaat over een pinguin die achter een gordijn staat. Welke pinguin is dat? Welke schaduw hoort bij de pinguin en wie heeft de meeste of minste vissen in zijn wak. Tenslotte een spel of elke pinguin een vis heeft of dat er vissen te veel of te weinig zijn.

VUURWERK

Nog even knallen met vuurwerk? Tel het vuurwerk in de lucht. Gaat tot en met tien, natuurlijk met veel geknal.

WINTERVOORRAAD

In deze digibordles gaan de eekhoorns hun wintervoorraad aanleggen. De kinderen tellen de eikels die de eekhoorn verstopt onder de grond. Daarna klikken ze op het pijltje en kunnen ze op het goede cijfer klikken. 

SNEEUWPOPPEN: KIES EEN LEUK SPEL 2

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes. Spel 1: op welke tegel staat de sneeuwpop? De hinkelbaan gaat van cijfer 1 tot en met 10. Spel 2: in dit spel komen de rekenbegrippen aan de orde. Ze moeten goed kijken naar het plaatje met de streep eronder. Spel 3: dit is ook een hinkelspel. Nu staat de sneeuwpop op de cijfers van 11 tot en met 20. Spel 4: kritische luisteren. Over welke sneeuwpop wordt er iets verteld. Spel 5: maak de sjaal af. Welke kleur van de sjaal komt er nu? Spel 6: welk cijfer ontbreekt? De cijfers gaan weer tot en met 20. Spel 7: hoeveel sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden?

SNEEUWPOPPEN: KIES EEN LEUK SPEL

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes.

SNEEUWPOPPEN: KRITISCH LUISTEREN

In deze digibordles moeten de kinderen goed luisteren. Elke keer wordt er een sneeuwpop besproken met een aantal kenmerken. We beginnen met één kenmerk, maar het worden er uiteindelijk vier.

SNEEUWPOPPEN: MAAK DE SJAAL AF

De sneeuwpop heeft een sjaal om. Helaas heeft het laatste stukje van de sjaal geen kleur. De kinderen kijken welke kleur er had moeten komen. Zodrs ze op de goede kleur klikken, verschijnt de sneeuwpop met zijn sjaal vol kleuren.

SNEEUWPOPPEN: HOEVEEL VLOKJES VALLEN NAAR BENEDEN

Er vallen steeds sneeuwvlokjes naar beneden. De kinderen tellen de sneeuwvlokken en klikken op het goede cijfer. De eerste tien dia's vallen er één tot en met vijf vlokjes en de volgende tien dia's vallen er zes tot en met tien vlokjes naar beneden.

SNEEUWPOPPEN: WELK CIJFER ONTBREEKT?

In deze digibordles zie je steeds 3 sneeuwpoppen. Twee sneeuwpoppen hebben een cijfer oplopend. Eén sneeuwpop heeft geen cijfer. De kinderen klikken op het cijfer dat daar had horen te staan. De eerste serie is het eerste cijfer weg, bij de tweede de middelste en bij de laatste serie moeten de kinderen het laatste cijfer zoeken. De cijfers gaan van 10 tot en met 20.

SNEEUWPOPPEN: HINKELEN 1 - 10

Op welk cijfer staat de sneeuwpop. Er is een hinkelbaan van cijfer één tot en met tien. De sneeuwpop staat steeds op één vakje. De kinderen op het juiste cijfer. Zodra ze daarop klikken gaat de sneeuwpop naar dat cijfer toe en zien ze het goede cijfer.

SNEEUWPOPPEN HINKELEN: 11-20

De sneeuwpoppen staan elke keer op een tegel van de hinkelbaan. Op welk tegel staat hij? Leuk voor kinderen die de cijfers beheersen van 11 tot en met 20.Het gaat er ook om dat de kinderen kunnen doortellen.

SNEEUWPOPPEN: REKENBEGRIPPEN

In deze les worden de rekenbegrippen gevraagd. Ze moeten goed kijken naar het plaatje met de streep eronder.

LARS:DE KLEINE IJSBEER 

In deze les tellen de kinderen de ijsberen van 1 tot en met 5.

 

Misschien zoek je:

Digibordlessen winter Digibordlessen Kikker in de kou Digibordlessen sneeuwpoppen Digibordlessen Ijsberen Digitale prentenboeken winter Liedjes op het digibord over de winter Liedjes over ijsberen Filmpjes over ijsberen Liedjes over Kikker Filmpjes over Kikker