Digibordlessen krokodillen

Op deze pagina vind je alle digibordenlessen over krokodillen. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

KRRRRR.......OKODILLEN: KIES EEN LEUK SPEL 2

In deze les zitten 7 verschillende spelletjes voor groep 2. De spelletjes kunnen zelfstandig gespeeld worden op de computer of digibord. Er is een les met tellen van 1 tot en met 20, met cijfers. Ze verdienen elke keer een puzzelstukje. Van groot naar klein, van breed naar smal. Het grootste cijfer. Enkele letters komen aan de orde. Lettergrepen klappen en ze kunnen ook nog het goede woord zoeken.

KRRRRR.......OKODILLEN: KIES EEN LEUK SPEL 1

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes voor groep1 en 2. De kinderen kunnen ze zelfstandig spelen. In deze les tellen de kinderen de krokodillen. Ze kunnen een puzzelstukje verdienen. Er is een les goed luisteren over welke krokodil ik het heb. Zoek het grootste cijfer, rangtelwoorden, welke krokodil kijkt de andere kant op, kleuren en een reeks af maken.

KROKODILLEN FOTO'S

In deze powerpoint vind je alleen maar mooie foto's van krokodillen. De foto's stimuleren de kinderen om er over te vertellen. Er zit geen tekst bij en er is niets ingesproken.

KROKODILLEN: AUDITIEVE ANALYSE

De kinderen klappen de woorden die voorkomen in het boek Krrrr...okodil. Het aantal klapjes komt overeen met het cijfer bij de krokodil. Als ze op de juiste krokodil klikken, kunnen ze naar de volgende dia.

KROKODILLEN TELLEN 1-20

Tellen van 1 tot en met 20. Elke keer verdienen ze een puzzelstukje van een krokodil. Aan het puzzel is de foto compleet.

KRRRRR........OKODILLEN

Krrrr...okodil begint met krrrrr... Naast de tekening van de krokodil zie je drie plaatjes. Eén van die plaatjes begint ook met de krrrrr. Zodra de kinderen daarop klikken verschijnt het plaatje in het groot.

 

MISSCHIEN ZOEK JE:

DIGIBORDLESSEN KROKODILLEN DIGITALE PRENTENBOEKEN OVER KROKODILLEN LIEDJES OVER KROKODILLEN KNUTSELEN OVER KROKODILLEN