Sinterklaas digibordlessen

 

 

 

 

SINTERKLAAS

Op deze pagina vind je allemaal digibordlessen over Sinterklaas. Wil je een les spelen, dan klik je op het plaatje. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt downloaden. 

LEES JE MEE MET SINTERKLAAS?

In deze digibord kunnen de kinderen het woord lezen dat bij het plaatje hoort. De kinderen kunnen deze woorden lezen als ze kern 3 van Veilig Leren Lezen hebben gehad. De woorden zijn: veer, staf, sint, maan, boek, piet, dak, zak, koek, boot, pak, deur, huis, muts, boot, kraag. De kinderen klikken op de pepernoot onder het plaatje. Als ze goed hebben geklikt, dan kunnen ze verder naar de volgende dia.

 

 

HET LEVEN VAN SINTERKLAAS IN NEDERLAND

In deze powerpoint zie je allemaal prachtige foto's over het leven van Sinterklaas en zijn Pieten in Nederland. De intocht, de pakjeskamer, de slaapkamers, de postpiet etc. De foto's nodigen uit om met de kinderen te praten. Deze powerpoint bevat 55 dia's,

WOORDENSCHAT

 

 

In deze powerpoint zie je steeds een foto of een plaatje met het woord eronder. Aan de hand van deze foto's kun je de volgende woorden bespreken: Sinterklaas, Zwarte Piet, de staf, de mijter, de baard, de mantel, wuiven, de handschoen, de schimmel, de stal, de kraag, de veer, de baret, de oorbel, de zak, strooien, het Sinterklaasboek, de schoen, de cadeautjes, de pepernoten, de speculaas, de chocoladeletter, het marsepein, de etalage, de schoorsteen, het dak, de pakjesboot, de inpakkamer, de slaapkamer, de wastafel.

 

7 SPELLETJES VOOR GROEP 1

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes. Spel 1: zoek dezelfde zwarte piet. Spel 2: bij welke open haard staan evenveel klompjes? Spel 3: waar zie je de pakjes staan van klein naar groot of ban groot naar klein? Spel 4: hoeveel pakjes gooit zwarte piet in de schoorsteen? Spel 5: welke spullen horen bij Sinterklaas/zwarte piet/ het paard etc? Spel 6: kijk goed naar het cijfer. Waar zie je net zoveel pakjes als het cijfer? Spel 7: hier worden de begrippen geoefend: grootste, kleinste, dikste etc.

7 VERSCHILLENDE SPELLETJES VOOR GROEP 2

7 Verschillende spelletjes voor groep 2. Spel 1: hoeveel pakjes gooit zwarte piet in schoorsteen? Spel 2: zoek de verschillen. Spel 3: zwarte piet gooit pepernoten in de lucht. Zoek het plaatje met evenveel pepernoten. Spel 4: kijk naar het cijfer en klik op het vak met de juiste hoeveelheid pakjes. Spel 5: waar zie je van lang naar kort? etc. Spel 6: zoek het goede woord op. Kijk naar het plaatje waar het goede woord onder staat. Kijk naar de woorden er naast. Welk woord is goed geschreven? Spel 7: kritisch luisteren.

TELLEN VAN 1 TOT EN MET 10 EN REKENBEGRIPPEN OEFENEN

 

Een leuke digibordles waar de kinderen steeds Sinterklaas en Zwarte Piet tellen. Ook komen er enkele rekenbegrippen aan de orde. Een les die kinderen zelfstandig kunnen spelen, want hij is ingesproken. Veel plezier ermee.

TELLEN 1 TOT EN MET 5

Tel van 1 tot en met 5. Les voor kinderen die tot 5 kunnen tellen en de cijfers tot en met 5 kennen.

AUDITIEVE ANALYSE

In deze digibordles klappen de kinderen de woorden/plaatjes die ze op de dia zien. De kinderen tellen de klappen en klikken op het plaatje met 1,2, of 3 pepernoten.

RIJMEN MET SINTERKLAAS

MAAK DE REEKS AF

In deze digibordles maken de kinderen de reeks af. 

CIJFERS VAN 11 TOT EN MET 20

Leuke les waarin je steeds bewegende animaties ziet van Sinterklaas en Zwarte Piet. De Sinterklaas en Zwarte Pieten hebben elk een cijfer. Een moeilijke les, want de cijfers gaan van 11 tot en met 20. Elke keer horen de kinderen een cijfer waar ze op moeten klikken.

LETTER P

In deze digibordles zien de kinderen steeds woorden staan. Eén van die woorden begint met de letter P. Daar klikken de kinderen op. Zodra ze daarop klikken verschijnt het plaatje in het groot.

 

 

LETTER S

In deze digibordles zoeken de kinderen steeds het woord dat begint met de letter S. Zodra ze daarop klikken verschijnt dat plaatje in het groot.

 

 

  • Misschien zoek je ook:

 

DIGIBORDLESSEN SINTERKLAAS  DAG SINTERKLAASJE SCHOOLTV DE WITTE PIET DIGITALE PRENTENBOEKEN SINTERKLAAS LIEDJES SINTERKLAAS VOOR OP HET DIGIBORD SINTERKLAAS BIJ KOEKELOERE WERKBLADEN SINTERKLAAS RECEPTEN SINTERKLAAS