Digibordlessen piraten

Hier onder vind je de digibordlessen, maar ik heb ook een pakket gemaakt met allemaal leesoefeningen/spelletjes. Dit is een pdf pakket, die je moet uitprinten. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

 

Op deze pagina vind je alle lessen die horen bij het thema piraten. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

KIES EEN LEUK SPEL 2

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes. De kinderen tellen de piraten op een eiland, ze tellen de kanonskogels die afgevuurd worden. Er zit een rijmspel bij, er zit een links rechts oefening bij, herkennen ze het goede woord. Hebben alle piraten een gouden munt of is er toch eeen te weinig of teveel? En ze kunnen een oefening doen, waarbij ze goed moeten luisteren over welk eiland het gaat.

RIJMEN MET PIRATEN

Rijmen met piraten. De rijmwoorden zijn: boot - rood, schatkaart - taart, zwaard - paard, piraat - tomaat, verrekijker - spijker, piratenhoed - voet, vlag - hagelslag, kist - mist, eiland - strand, fles - mes, piratenboot - brood, ooglap - voetstap.

KIES EEN LEUK SPEL 1

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes over piraten. De kinderen tellen de piraten op het beiland, ze tellen de kanonskogels die afgeschoten worden, woordenschat komt aanbod, de begrippen: grootste - kleinste - dikste - dunste - langste - kortste komen aan de orde, ze moeten goed luisteren over welk eiland het gaat, de kleuren van de piratenjasjes komen aan de orde, waar zie je de meeste en minste piraten en zoek hetzelfde eiland. Op het eiland staan drie piraten naast elkaar. Ze moeten goed kijken naar de volgorde waar de piraten staan.

TELLEN 1 - 20

In deze digibordles tellen de kinderen de piraten die op een eiland staan. Daarna tellen ze de kanonskogels die afgeschoten worden. Deze laatste is moeilijker, omdat de kogels van de dia verdwijnen. Ze moeten dus meetellen en steeds doortellen.

TELLEN 1-10

In deze digibordles tellen de kinderen de piraten die op een eiland staan. Daarna tellen ze de kanonskogels die afgeschoten worden. Deze laatste is moeilijker, omdat de kogels van de dia verdwijnen. Ze moeten dus meetellen en steeds doortellen.

ZOEK HET GOEDE WOORD

In deze digibordles zie je een afbeelding dat hoort bij het thema piraten. Onder de afbeelding staat het woord. Ernaast staan 3 woorden. E'en woord is goed geschreven. De kinderen klikken op het goede woord

LINKS - RECHTS

In deze digibordles oefenen de kinderen de begrippen links en rechts. Links staat de letter L en rechts de letter R.

WOORDENSCHAT

In deze digibordles worden de volgende woorden gevraagd:  piratenboot - anker - zwaard - schatkist - eiland - flessenpost - papagaai - verrekijker - piratenvlag - schatkaart - piraat met een verrekijker - piraat met een zwaard en haai

KLEUREN

In deze digibordles worden de volgende kleuren gevraagd: rood, geel, blauw, groen, oranje, roze, paars, wit, grijs, zwart en bruin.

PIRATEN TELLEN 1 TOT EN MET 5

In deze digibordles tellen de kinderen de piraten die op een eiland staan. Daarna tellen ze de kanonskogels die afgeschoten worden. Deze laatste is moeilijker, omdat de kogels van de dia verdwijnen. Ze moeten dus meetellen en steeds doortellen

MISSCHIEN ZOEK JE:

 


DIGIBORDLESSEN PIRATEN DIGITALE PRENTENBOEKEN PIRATEN LIEDJES VOOR OP HET DIGIBORD LIEDJES PIRATENWERKBLADEN PIRATEN