Digibordlessen pasen

Op deze pagina vind je alle lessen die horen bij het thema post. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

RIJMEN MET PASEN

De rijmwoorden zijn: veer - beer, ei - gewei, kuiken - ruiken, kaars - laars, vuur - muur, lam - kam, nest - mest, eierschaal - totempaal, mand - strand, kip - wip, taart - zwaard, gras - tas, paasbrood - kleurpotlood, strik - perzik, kaart - taart, hok - klok, boek - broek, hazen - vazen, tak - slak, eierdoos - flamingo's, paastak - prullenbak, eierdop - barbiepop

PASEN: KIES EEN LEUK SPEL 1

In deze les zitten 3 verschillende spelletjes. Je kan de spelletjes spelen als je een van de bovenste plaatjes aanklikt. Zo kan je een spel spelen met hasjes en kuikens, waarbij je goed moet kijken van wie is deze schaduw. Je kan hinkelen met de kuikens en paashaas. Eerst hinkel je op een baan van 1 tot en met 10 en daarna op een baan van 11 tot en met 20. Tevens is er een spel dat je een reeks moet afmaken. Veel plezier ermee,

PASEN: KIES EEN LEUK SPEL 2

In deze digibordles zitten 3 verschillende spelletjes. Er is een les over kippen, kuikens en eieren, De kinderen tellen de eieren, vervolgens legt de kip nog een ei erbij (tel 1 meer) en daarna komt er een kuiken uit het ei (tel 1 minder). Het andere spel is klik op het grootste of kleinste getal. En er is een spel lettergrepen klappen.

PASEN: KIES EEN LEUK SPEL 3

In deze digibordles zitten 3 spelletjes. Je kunt rijmen met Pasen, de andere helft zoeken en de eieren tellen van 11 tot en met 20.

HINKELEN MET PASEN

Op welk cijfer van de hinkelbaan staat de paashaas of het kuiken? Op de eerste hinkelbaan staan de cijfers 1 tot en met 10 en op de tweede hinkelbaan de cijfers 11 tot en met 20.

KIPPEN, KUIKENS EN EIEREN

 

In deze digibordles zitten drie onderdelen. De kinderen tellen eerst de eieren. Vervolgens legt de kip nog een ei erbij. Hoeveel eieren heeft de kip dan gelegd. Daarna komt er een kuiken uit het ei. Hoeveel eieren liggen er dan nog. Het gaat om 1 erbij en 1 eraf.

 

VAN EI NAAR KIP

Powerpoint over de ontwikkeling van ei naar kip/haan.

KUIKENS TELLEN

Tel de kuikens en klik op het goede cijfer. Alle cijfers komen een keer aanbod. Daarna verschijnen de plaatjes, ze blijven een paar seconden in beeld. De kinderen tellen de kuikens en wachten op de volgende dia waar alleen de cijfers opstaan. Nu klikken ze op het juiste cijfer. Ze moeten het juiste aantal kuikens onthouden.