Digibordlessen Koningsdag ridders

http://digibordonderbouw.nl/index.php/lessen/auditief/riddersOp deze pagina vind je alle lessen rond Koningsdag. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

AANVULLEN TOT 10

De Koning en de Koningin hebben 10 kronen. De 10 kronen bewaren ze in een kast. Nu zijn niet alle kronen in de kast. Hoeveel kronen missen er? Bij dit spel kunnen de kinderen makkelijk de lege plekken in de kast tellen. Later staan de kronen op een plank en moeten ze echt aanvullen tot 10. Dat is wat lastiger.

KASTEEL CANNENBURCH

In deze powerpoint neem je een kijkje in kasteel Cannenburch in Vaassen. De verschillende kamers worden getoond. Zo krijg je een idee hoe de mensen vroeger in een kasteel hebben geleefd. De powerpoint is niet ingesproken.

RIDDERS: AUDITIEVE SYNTHESE

 

 

In deze les klappen de kinderen de woorden die ze horen. Heeft het één klap, dan klikken ze op de toren met het cijfer 1. Heeft het twee klappen, dan zoeken ze de toren met het cijfer 2 op. Dat doen ze ook met 3 of 4 klappen. Deze les is ingesproken, zodat de kinderen precies weten om welk woord het gaat. Als je het geluid uitzet, moeten de kinderen het woord zelf hardop zeggen en klappen. Op deze manier kan je ook kijken of ze woorden kennen.

RIJMEN MET RIDDERS

 

Rijmen met ridders.MISSCHIEN ZOEK JE:

 

DIGIBORDLESSEN KONINGSDAGDIGITALE PRENTENBOEKEN KONINGSDAG digibordlessen prinsessen DIGIBORDLESSEN RIDDERS liedjes koningsdag