Indianen digibordlessen

Op deze pagina vind je alle lessen die horen bij het thema Indianen. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

INDIANEN: KIES EEN LEUK SPEL (1)

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes over Indianen. De kinderen kunnen tipi's tellen, ze moeten kijken welke rook uit de vredespijp het hoogste komt, er zijn Indiaantjes die verstoppertje spelen, er wordt met pijl en boog geschoten, de andere helft van de tipi moet worden gevonden, de goede schaduw moet gevonden worden, welke kano vaart het snelst. Kortom, een zeer gevarieerd aanbod van spelletjes voor kinderen vanaf groep 1. De cijfers gaan tot en met 10

INDIANEN: KIES EEN LEUK SPEL(2)

 

In deze digibordles kunnen de kinderen 7 verschillende spelletjes spelen over Indianen. De spelletjes zijn: veren tellen op de tooi, het goede woord zoeken, kijken welke pijl in het dartbord de meeste punten heeft, rijmen met Indianen, goed kijken want er verdwijnt een plaatje en welke is dat, rookwolken gaan omhoog en je moet dan luisteren over welke Indiaan de vraag gaat en er is nog een woordenschat oefening.

Aangemaakt
Grootte
D

INDIANEN: RIJMEN

De rijmwoorden zijn: mes - fles, vuur - muur, bijl - pijl, speer - veer, jas - tas, paard - staart, wolf - golf, kamp - lamp, broek - boek, dromenvanger - behanger, paal - kraal, boek - broek, bizon - ton, jas - tas.

INDIANEN: ZOEK HET GOEDE WOORD

In deze digibordles zie je steeds een plaatje met het woord eronder. Naast de streep staan drie woorden. Welk woord is goed geschreven. Leuke les voor kinderen die al een beetje willen gaan lezen, maar ook leuk om goed naar de letters en de volgorde te leren kijken.

INDIANEN: ZOEK DE GOEDE SCHADUW

Zoek de goede schaduw. Elke Indiaan heeft zijn eigen schaduw.

INDIANEN: TELLEN 1 - 10 of 11-20

Je kan een keuze maken om te tellen van 1 tot en met 10 of van 11 tot en met 20.

MISSCHIEN ZOEK JE:

DIGIBORDLESSEN INDIANEN liedjes op het digibord LIEDJES INDIANEN