Ritseldans en notentaart

Digibordlessen ritseldans en notentaart

Op deze pagina vind je alle lessen die horen bij het Schatkist thema ritseldans en notentaart. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je de les downloaden.

Ritseldans en notentaart: 7 verschillende spelletjes

In deze digibordles kunnen de kinderen 7 verschillende spelletjes spelen. Telspelletjes, welk huisnummer ontbreekt er, van klein naar groot, welk cijfer is het groots, welke bladzijde is dat, en zoek het goede woord. 

Welk huisnummer ontbreekt?

In deze les zie je drie huizen. Helaas ontbreekt er op een huis het huisnummer. De kinderen moeten kijken welk huisnummer er ontbreekt en daarop klikken.

Van klein naar groot

Waar zie je in deze digibordles de plaatjes in een goede rij staan van klein naar groot? Klik hierop.

Welk cijfer is het grootst?

In deze digibordles zie je steeds Vos naar cijfers wijzen. De kinderen moeten op het grootste cijfer klikken.

Tellen met ritseldans en notentaart

In deze digibordles verschijnen er steeds plaatjes uit het verhaal van Ritseldans en notentaart. De kinderen tellen de plaatjes en klikken op het getal. De cijfers zijn van 1 tot en met 12.

Zoek het goede woord

In deze les kunnen de kinderen steeds het goede woord gaan zoeken. Op de dia staat een plaatje met het goede woord. Op de rechterkant van de dia staan drie woorden. Een woord is goed geschreven. De kinderen klikken op het goede woord.

Welke bladzijde hoort hier te staan?

De kinderen zien telkens twee bladzijde uit het boek van ritseldans en notentaart. Op een bladzijde staat een paginanummer. Het andere paginanummer ontbreekt. De kinderen moeten het goede nummer aanklikken.

Zoeken

Volg Juf Gertrude

Stuur een mail naar Juf Gertrude
Naar de Yurls pagina van Juf Gertrude