Digibordlessen feest

Digibordlessen feest

Op deze pagina vind je de verzameling digibordlessen over feest. Als u op het plaatje of op de link boven het plaatje klikt, kom je op de pagina terecht waar je de les kunt downloaden. Om de les vervolgens te kunnen downloaden, klik je de link of op de downloadknop.

Digibordles: Rijmen met feest

Lekker weer even rijmen. Nu met als thema feest. De rijmwoorden zijn: kaart - taart, hoedjes - voetjes, slingers - vingers, champagne - oranje, taart - paard, boek - broek, ballon - zon, pannekoeken - boeken, kaarsen - laarzen. Eerst handig om dit spel samen met de kinderen te spelen en de woorden te bespreken die erin voorkomen. Daarna kunnen de kinderen het zelfstandig spelen op de computer of op het digibord.

Digibordles: cupcakes 3 verschillende spelletjes

Drie verschillende spelletjes zitten er in deze digibordles. Spel 1: maak de reeks af. Steeds zie je een reeks heerlijke cupcakes. Welke cupcake moet er op het plaatje komen van de vraagteken. Klik daar op. Spel 2 is een puzzel van een cupcake. De puzzel is bijna af, er moet nog een puzzelstukje. Zien de kinderen welk puzzelstukje dat is? Spel 3 is een telspel. De kinderen tellen de cupcakes. Daarna klikken ze op de pijl. Nu verschijnen er cijfers. Zodra ze op het goede cijfer klikken, kunnen ze naar de volgende dia. Klikken ze fout, dan gaan ze weer terug en tellen overnieuw.

Digibordles verkleden.

 

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes. Rijmen, rangtelwoorden, van wie is dit?, zoek de goede volgorde, tellen, lettergrepen klappen en letters,

Digibordles feest: kies een spel

 

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes over jarig zijn. Zo wordt er gevraagd wie er de jongste of oudste is, hoeveel jaar was je gisteren nog, hoeveel jaar ben je volgend jaar? Stippen op de dobbelsteen of het juiste aantal vingers klikken, zodra je ziet hoe oud het jongetje of het meisje is.

Digibordles feest: kies een leuk spel

Ook in deze les zitten 7 verschillende spelletjes.

Digibordles: welk vlaggetje komt er nu?


 

Kijk goed naar de reeks. Weet jij welk kleur vlag er op de vraagteken moet komen?

Digibordles feest: Dorus is aan het knippen geweest

 

Dorus heeft de schaar gepakt en is gaan knippen in de kledingstukken. Weet jij uit welk kledingstuk deze driehoek komt?

Leuk bij het boek: Nog 110 nachtjes slapen

Digibordles kaarsjes uitblazen


Er branden kaarsen op de taart. Steeds worden er een aantal uitgeblazen. Weet jij hoeveel er dan nog blijven branden?

Digibordles welk plaatje hoort er niet bij?

 

Er verschijnen steeds een aantal plaatjes. Weet jij welk plaatje er niet bij hoort?

Digibordles taalbegrippen

Veel taalbegrippen komen hier aan de orde.

Cupcakes tellen van 1 tot en met 10

Tel alle cupcakes op de schaal.

Kaarsjes uitblazen

 

In deze les worden er steeds kaarsjes uitgeblazen op een taart. De kinderen tellen de kaarsjes op de taart. De eerste serie heeft 5 kaarsjes, de tweede serie heeft 7 kaarsjes op de taart. Daarna krijg je te horen hoeveel kaarsjes er worden uitgeblazen. De kinderen moeten daarna ze op het goede cijfer klikken. 

Bij deze les heb je de keus om de ingesproken versie te gebruiken, maar je kan hem ook zelf voorlezen. De tekst staat bovenaan de dia.

Natuurlijk is het erg leuk om deze les te starten met een taart met kaarsjes. Hoeveel kaarsjes kan je in één keer uitblazen?