Digibordlessen pinguins

Op deze pagina vind je alle digibordlessen over pinguins. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

PINGUINS KIES EEN LEUK SPEL

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes. Eén spel is pinguins tellen van 1 tot en met 20. Er zitten twee weegspelletjes in. Eén spel gaat over een pinguin die achter een gordijn staat. Welke pinguin is dat? Welke schaduw hoort bij de pinguin en wie heeft de meeste of minste vissen in zijn wak. Tenslotte een spel of elke pinguin een vis heeft of dat er vissen te veel of te weinig zijn.

PINGUINS WEGEN 5

In deze digibordles wordt er gevraagd hoe zwaar de pinguins zijn, wie er het zwaarst of het lichtst is. De pinguins wegen tot 10 kilo.

PINGUINS WEGEN 4

In deze digibordles staan er steeds twee verschillende voorwerpen op de weegschaal. Wat is lichter of wat is zwaarder wordt er gevraagd.

PINGUINS WEGEN 3

In deze digibordles kijken de kinderen wie er het zwaarst of het lichtst is.

PINGUINS WEGEN 4

In deze digibordles over wegen komen de volgende begrippen aan de orde: even zwaar, zwaarder dan of lichter dan. De kinderen vergelijken de onderste weegschaal met de bovenste weegschaal en luisteren naar de vraag welke even zwaar is, lichter is of zwaarder is dan de bovenste weegschaal.

PINGUINS WEGEN 1

Digibordles wegen. In deze digibordles staan de pinguins op een personenweegschaal. Hoeveel wegen de pinguins en wie is het zwaarst of het lichtst.

PINGUINS ZOEK DE GOEDE SCHADUW

In deze digibordles zoeken de kinderen de juiste schaduw.

PINGUINS MAAK DE PUZZEL

De kinderen kunnen steeds een stukje van de puzzel verdienen als ze het goede aantal pinguins tellen.

PINGUINS MAAK DE PUZZEL 20

In deze digibordles tellen de kinderen de pinguins. Hebben ze het goed, dan verdienen ze een puzzelstukjeMISSCHIEN ZOEK JE:

 

DIGIBORDLESSEN PINGUINS DIGIBORDLESSEN WEGEN