Digibordlessen Kikker in de kou

Alpe d'HuZes 2017

Op donderdag 1 juni gaan we weer naar Frankrijk. Met een heel team gaan we de berg op. Waarom? We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. We zouden het fantastisch vinden als jullie allemaal een kleine bijdrage willen doneren. Alle digibordlessen zijn gratis en dat willen we ook houden, maar een financiéle steun voor deze actie zullen wij heel erg waarderen. Wil je wat doneren? Ga naar:https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/basvanwalstijn 

 

 

 

Op deze pagina vind je alle digibordlessen die horen bij het Kikker in de kou. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

 

 

HET VERHAAL VAN KIKKER IN DE KOU

Je hoort steeds een stukje van het verhaal van Kikker in de kou. Er staan drie plaatjes op de dia. De kinderen klikken op de dia die bij dat stukje verhaal hoort. Zodra ze klikken verschijnt dat plaatje in het groot.

KIKKER IN DE KOU: KIES EEN LEUK SPEL

In deze digibordles zitten 7 verschillende spelletjes over Kikker in de kou. De spelletjes zijn ingesproken en kunnen al vrij gauw zelfstandig gespeeld worden.

TELLEN MET KIKKER

 

In deze les luisteren kinderen naar de opdracht. Vervolgens gaan ze kijken welke hokje met het juiste aantal kikkers, hazen, varkens of eenden erbij hoort. Daar klikken de kinderen op.

ZOEK HETZELFDE WOORD

In deze digibordles staat er steeds een plaatje met een woord aan de linkerkant. Het woord wordt ook uitgesproken. Aan de rechterkant zie je drie woorden staan. Het gaat erom of de kinderen het woord kunnen herkennen. Sommige kinderen kunnen het misschien al lezen. De kinderen klikken op het goede woord. De plaatjes komen uit het boek: Kikker in de kou.

ZOEK DE GOEDE KLEUR SJAAL

Kikker heeft het erg koud. Varken gaat een sjaal breien voor Kikker. Hij maakt elke keer een andere sjaal voor hem. Bij elke opdracht klikken de kinderen op de goede sjaal

KIKKER IN DE KOU: BEGRIPPEN

In deze digibordles komen de volgende begrippen aan de orde: grootste, kleinste, dikste, dunste, donkerrood, lichtrood, snelste, verste, dichtbij, middelste, meeste, minste, hoogst, laagst en blij.

AUDITIEVE ANALYSE

In deze digibordles zien de kinderen steeds een plaatje uit het boek: Kikker in de kou. Het woord dat geklapt moet worden staat er naast. De kinderen klappen het woord. Het aantal klapjes komt overéén met de kikkers onder het plaatje. Het is een simpele les, want de woorden bestaan uit één en twee lettergrepen

MEMORIE

In deze digibordles verschijnen er steeds 5 plaatjes op eeen rij. Na een paar seconden worden de plaatjes omgedraaid. Een plaatje is niet omgedraaid. Weten de kinderen nog waar hetzelfde plaatje ligt in de bovenste rij?

TELLEN MET KIKKER IN DE KOU

Tellen 1 tot en met 10.

MISSCHIEN ZOEK JE:

DIGIBORDLESSEN VAN KIKKER IN DE KOU DIGIBORDLESSEN WINTER DIGIBORDLESSEN KERST DIGITALE PRENTENBOEKEN KIKKER LIEDJES VOOR OP HET DIGIBORD OVER KIKKER LIEDJES KIKKER IN DE KOU