Digibordlessen boerderij

Op deze pagina vind je allemaal digibordlessen over de boerderij. Wil je een les spelen, dan klik je op het plaatje. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt downloaden.

BOERDERIJ WOORDENSCHAT

In deze powerpoint zie je op elke dia een foto en een woord eronder. De woorden zijn: de kip, de haan, de hanenkam, het lelletje, de snavel, het kuikentje, de eieren, het schaap, het lammetje, de schapenkudde, de vacht, de geit, de pauw, de stier, de koe, het kalfje, een kudde koeien, de ezel, het varken, het biggetje, het hangbuikzwijn, het varken, de varkenssnuit, de tepel, het konijn, de duif, het paard, het veulen, de hoef, grazen, de poes, de gans, de cavia.

RANGTELWOORDEN

In deze digibordles komen de rangtelwoorden aanbod.

ZOEK HET GOEDE WOORD

Je ziet aan de linkerkant een foto met het woord eronder. Naast de streep staan drie woorden. Welk woord is goed geschreven?

Auditieve analyse

In deze digibordles zien de kinderen steeds een plaatje rond het thema de boerderij. De kinderen klappen het woord en luisteren hoeveel lettergrepen (klapjes) het woord heeft. Vervolgens klikken ze op hetzelfde hoeveelheid rondjes.

WELK DIER WOONT NIET OP DE BOERDERIJ

In deze digibordles verschijnen steeds vier dieren. Drie dieren wonen op de boerderij en het andere dier niet. De kinderen zoeken het dier dat niet op de boerderij woont. Daar klikken ze op.

RIJMEN OP DE BOERDERIJ

In deze digibordles gaan de kinderen rijmen rond het thema boerderij. De rijmwoorden zijn: schaap-aap, pauw-blauw, kip-wip, boerderij-wei, stier-vier, haan-maan, mest-vest, voer-boer, poot-brood, paard-staart, hooi-kooi,hek-bestek, schuur-muur, boer-voer, kuiken-ruiken, lellen-oorbellen, hok-sok, stal-bal, snavel-tafel, ruif-kluif. De woorden verschijnen ook elke keer als ze op het goede plaatje hebben geklikt.

BIJ WELK DIER HOORT DIT?

In deze digibordles zie je er steeds een klein detail van een dier. Dat kan een oor, een staart, de manen, een hoef etc. zijn. Naast de streep zie je drie dieren. De kinderen moeten kijken van welk dier dit detail is. Als ze het goed hebben, rijdt de boer op zijn traktor naar het dier toe en kunnen ze naar de volgende pagina.

DE KINDERBOERDERIJ

In deze powerpoint vind je veel foto's van de kinderboerderij. Het is een grote powerpoint, waarin verschillende onderwerpen aanbod komen. Welke dieren komen voor op de kinderboerderij? Hoe zien de dieren eruit? Hoe is hun leefomgeving? Welk gereedschap wordt er gebruikt? Wat doen de mensen op de kinderboerderij? Je kan elke keer je accent ergens anders opleggen.

WELK SCHAAPJE HEEFT GEEN STAL? 

Welk schaapje heeft er geen stal? Elke schaap heeft zijn eigen stal. De kleur van het schaap heeft een stal met dezelfde kleur. Je ziet steeds een aantal schapen, maar er is steeds een stal te weinig.

BOERDERIJ DIERENGELUIDEN

In deze digibordles horen we steeds een dierengeluid. De kinderen raden welk dier dit geluid maakt. Als ze het goed hebben, dan rijdt de boer op zijn traktor naar het volgende geluid.

KUIKENS TELLEN

Tel de kuikens en klik op het goede cijfer. Alle cijfers komen een keer aanbod. Daarna verschijnen de plaatjes, ze blijven een paar seconden in beeld. De kinderen tellen de kuikens en wachten op de volgende dia waar alleen de cijfers opstaan. Nu klikken ze op het juiste cijfer. Ze moeten het juiste aantal kuikens onthouden.

KIPPEN, KUIKENS EN EIEREN

In deze digibordles zitten drie onderdelen. De kinderen tellen eerst de eieren. Vervolgens legt de kip nog een ei erbij. Hoeveel eieren heeft de kip dan gelegd. Daarna komt er een kuiken uit het ei. Hoeveel eieren liggen er dan nog. Het gaat om 1 erbij en 1 eraf. 

VAN EI NAAR KIP

Powerpoint over de ontwikkeling van ei naar kip/haan.

MISSCHIEN ZOEK JE:

DIGIBORDLESSEN BOERDERIJ THEMA UITWERKING BOERDERIJ DIGITALE PRENTENBOEKEN BOERDERIJ LIEDJES OVER DE BOERDERIJ FILMPJES OVER DE BOERDERIJ

Zoeken

Volg Juf Gertrude

Stuur een mail naar Juf Gertrude
Naar de Yurls pagina van Juf Gertrude