Werkbladen bij het thema post

U vindt hier de verschillende werkbladen die u kunt gebruiken bij de digibordlessen over de post. Deze werkbladen zijn ook te gebruiken zonder de digibordlessen.

Bij de powerpoint: woordenschat post, kun je deze woordkaarten ook uitprinten. Natuurlijk zijn deze kaarten ook te gebruiken zonder de les.

 

----------

 

Bij de digibordles: breng de brief naar het goede huisnummer, is ook een registratieformulier. U kunt hierin aangeven welke cijfers de kinderen al (her)kennen. Als u op de afbeelding klikt kunt u het formulier downloaden en uitprinten.

-------

Bij de digibordles: breng de brief naar het goede huisnummer, kunt u deze werkbladen downloaden. U kunt het spel dan zelf met de kinderen spelen of de kinderen zelf laten spelen ermee. Eén kind noemt een huisnummer en een ander kind brengt het postbodeplaatje ernaar toe. U kunt gelijk zien wie er nog moeite heeft met bepaalde cijfers. Die cijfers kunt u weglaten en later één voor één later toevoegen. Als u op de afbeelding klikt, kunt u deze werkbladen downloaden en uitprinten.

----------

Bij de digibordles: breng de brief naar de goede huiskleur is ook een registratieformulier gemaakt. U kunt hier gelijk op aangeven hoe of de kinderen de kleuren al kennen. Als u op de afbeelding klikt, kunt u het formulier downloaden en uitprinten.

----------

 

Bij de digibordles: breng de brief naar de goede huiskleur, kunt u deze werkbladen downloaden. U kunt het spel dan zelf met de kinderen spelen of de kinderen zelf laten spelen hiermee. Een kind noemt een kleur en een ander kind pakt het plaatje van de postbode en legt dat op de goede huiskleur. Natuurlijk kun je het ook twee keer uitprinten, zodat ze de kinderen er memorie mee kunnen spelen. Heeft een kind nog moeite met enkele kleuren, dan kun je enkele kleuren weglaten en steeds één kleur toevoegen en er spelletjes meedoen. Als u op de afbeelding klikt, dan kunt u deze werkbladen downloaden en uitprinten.

 

----------

Bij de digibordles: De weg van de brief, kun je deze les ook uitprinten. Je kan er een boekje van maken en in het in de leeshoek neerleggen. Ook kan je het samen met de kinderen gaan lezen. Op deze manier kom je er goed achter komen met welke woorden een kind nog moeite heeft en welke woorden het kind al kent en gebruikt. Dit boekje kun je ook gebruiken zonder de digibordles. Als je op de afbeelding klikt, dan kan je het boekje downloaden en uitprinten.

 

----------

 

 

Rijmen met post.

 

Bij de digibordles: rijmen met post, kun je dezelfde plaatjes nu ook uitprinten. De kinderen kunnen het spel samen spelen. Zoek de rijmwoorden bij elkaar. Als je het spel nog een keer uitprint, dan heb je een memoriespel. Ook altijd leuk om te doen.

 

U kunt deze pagina's hier downloaden

.files/rijmen_met_post_werkblad.docx