Digibordlessen post

Op deze pagina vind je alle lessen die horen bij het thema post. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

BRENG DE POSTBODE NAAR DE GOEDE HUISKLEUR

 

Breng de postbode met zijn brieven naar de goede huiskleur. Je hoort bij elke dia naar welke huiskleur de postbode toe moet gaan. Je klikt vervolgens op dat huis. De postbode loopt er dan naar toe en de brief gaat de brievenbus in. De huiskleuren zijn: rood, geel, blauw, groen, paars, oranje, rose, zwart, grijs, bruin en wit. Bij werkbladen post vind je ook een observatieformulier bij deze les. Je kunt dan gelijk noteren of de kinderen de kleuren kennen herkennen/benoemen. Tevens vind je een document waar je de plaatjes die gebruikt worden in deze les ook kunt uitprinten, zodat je het spel ook nog met kinderen kunt spelen.

RIJMEN MET POST

De rijmwoorden zijn: weegschaal - doelpaal, boek - broek, postzegel - tegel, sorteren - opereren, balie - kanarie, buslichting - noodverlichting, postkar - snackbar, brievenbus - lus, kaart - taart, stempel - drempel, postbode - commode, fietstassen - regenjassen, pet - skelet, jas - gras, postzegel - tegel, pakket - kroket, postkantoor - boor, bestelwagen - kruiwagen, postfiets - crossfiets, elastiek - fabriek, brief - dief, envelop - drop

BRENG DE BRIEF NAAR HET GOEDE HUISNUMMER

Breng de postbode naar het goede huisnummer. Op de eerste dia kan je kiezen uit de cijfers 1 - 11 of je kiest voor de huisnummers 11 - 20. Je hoort bij elke dia waar de postbode naar toe moet. De kinderen klikken op dat huis. De postbode gaat er dan naar toe en de brief gaat de brievenbus in. Bij deze les horen ook kaartjes met dezelfde plaatjes die in deze les gebruikt worden. Zo kun je dit spel ook zelf spelen met de kinderen. Deze werkbladen vind je onder werkbladen post. Tevens vind je daar een observatieformulier bij deze les, zodat je aantekeningen kunt maken wie er nog moeite heeft met bepaalde cijfers en wie niet.

DE WEG VAN DE BRIEF

Waarom schrijf je wel eens een brief of een kaart. Hoe doe je dat en welke route legt je brief of kaart af. Deze digibordles kun je ook afdrukken. Je kan er een boekje van maken en het met de kinderen ook nog eens gaan lezen. Leuk om in de leeshoek te leggen. Dit boekje kun je downloaden bij de werkbladen post.

WOORDENSCHAT

In deze powerpoint komen de volgende woorden voor: de postbode, de brievenbus, de brief, de kaart, de postzegel, de bestelwagen, het postkantoor, het pakketje, de weegschaal, de kassa, de fiets, de fietstassen, de envelop, het adres, de stempel, de afzender, de postzak, de buslichting, de brief posten, de balie, het vliegtuig, de vrachtwagen. 

WELK HUISNUMMER HOORT HIER TE STAAN?

In deze les zie je drie huizen. Helaas ontbreekt er op een huis het huisnummer. De kinderen moeten kijken welk huisnummer er ontbreekt en daarop klikken.

 

MISSCHIEN ZOEK JE:

 

DIGIBORDLESSEN POST digitale prentenboeken post LIEDJESPOST filmpjes over de post WERKBLADEN POST digibordlessen rijmen