Agent en Boef

Digibordlessen Agent en Boef

 

Op deze pagina vind je twee digibordlessen over het thema Agent en Boef. Wil je een les spelen, dan klik je op het plaatje. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt downloaden.

 

 

Agent en Boef taal

 

In deze digibordles kun je kiezen uit 5 spelletjes. Er is een spel waar je steeds het goede woord moet zoeken. Helemaal leuk voor kinderen die al wat kunnen lezen, maar ook als je niet kunt lezen, is het leuk om het goede woord te zoeken. Een ander spel gaat over de letter b. De letter b is ontsnapt uit de gevangenis. Als je de letter b vindt tussen de andere letters, dan gaat de b gelukkig weer de gevangenis in. Het volgende spel is dat je moet kijken welk plaatje begint met de letter b. Dus: broek, trui of jurk? Klik dan op het plaatje waar je de letter b aan het begin van het woord hoort. Je kan ook nog lettergrepen klappen. Het goede woord staat er boven. Wel handig om deze opdracht eerst samen te spelen, zodat de kinderen weten om welk woord het gaat. En dan is er nog een spel waar je goed moet kijken, welk geschreven woord begint met de letter b. Heb je het goed, dan verschijnt de afbeelding in het groot.

 

 

Agent en Boef rekenen

 

In deze digibordles zitten twee spelletjes. Je kan lekker tellen met Agent en Boef. Er zijn twee niveau's: 1 t/m 5 en 1 t/m 12. In het andere spel heeft Boef steeds een cijfer weggegumd. Welk cijfer is dat?