Woordherkenning

Op deze pagina vind je alle digibordlessen over woordherkenning: zoek hetzelfde woord . Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

BOERDERIJ ZOEK HET GOEDE WOORD

In deze digibordles zien de kinderen steeds een afbeelding met het woord eronder. Aan de rechterkant, naast de streep staan drie woorden. De kinderen zoeken het goede woord op en klikken daarop. De woorden die aangeboden worden, zijn rond het thema de boerderij.

ZOEK HETZELFDE WOORD

In deze digibordles staat er steeds een plaatje met een woord aan de linkerkant. Het woord wordt ook uitgesproken. Aan de rechterkant zie je drie woorden staan. Het gaat erom of de kinderen het woord kunnen herkennen. Sommige kinderen kunnen het misschien al lezen. De kinderen klikken op het goede woord. De plaatjes komen uit het boek: Kikker in de kou.

 

In de eerste serie zie je een kriebelbeestje met het goede woord eronder. Ernaast zie je 3 andere woorden. Eén van de drie is hetzelfde geschreven. Daar moeten de kinderen op klikken. Daarna volgt een serie met kriebelbeestjes waar geen het woord onder staat. Ernaast staan ook drie namen. Welke naam hoort bij het kriebelbeestje? Nu moeten ze lezen of in ieder geval de eerste letter kunnen herkennen.

ZOEK HET GOEDE WOORD

 

In deze digibordles zie je een afbeelding dat hoort bij het thema piraten. Onder de afbeelding staat het woord. Ernaast staan 3 woorden. E'en woord is goed geschreven. De kinderen klikken op het goede woord.