Digibordlessen woordenschat

Op deze pagina vind je alle digibordlessen over woordenschat. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

PIRATEN

In deze digibordles worden de volgende woorden gevraagd:  piratenboot - anker - zwaard - schatkist - eiland - flessenpost - papagaai - verrekijker - piratenvlag - schatkaart - piraat met een verrekijker - piraat met een zwaard en haai.

BOERDERIJ

In deze powerpoint zie je op elke dia een foto en een woord eronder. De woorden zijn: de kip, de haan, de hanenkam, het lelletje, de snavel, het kuikentje, de eieren, het schaap, het lammetje, de schapenkudde, de vacht, de geit, de pauw, de stier, de koe, het kalfje, een kudde koeien, de ezel, het varken, het biggetje, het hangbuikzwijn, het varken, de varkenssnuit, de tepel, het konijn, de duif, het paard, het veulen, de hoef, grazen, de poes, de gans, de cavia.

POST

In deze powerpoint komen de volgende woorden voor: de postbode, de brievenbus, de brief, de kaart, de postzegel, de bestelwagen, het postkantoor, het pakketje, de weegschaal, de kassa, de fiets, de fietstassen, de envelop, het adres, de stempel, de afzender, de postzak, de buslichting, de brief posten, de balie, het vliegtuig, de vrachtwagen.

KRIEBELBEESTJES

Leuke oefening om de woordenschat rond kriebelbeestjes te vergroten. Elke keer wordt er gevraagd om het goede dier aan te klikken. Zodra de kinderen op het dier hebben geklikt, verschijnt er een grote foto hiervan.

WOORDENSCHAT

 

In deze powerpoint zie je steeds een foto of een plaatje met het woord eronder. Aan de hand van deze foto's kun je de volgende woorden bespreken: Sinterklaas, Zwarte Piet, de staf, de mijter, de baard, de mantel, wuiven, de handschoen, de schimmel, de stal, de kraag, de veer, de baret, de oorbel, de zak, strooien, het Sinterklaasboek, de schoen, de cadeautjes, de pepernoten, de speculaas, de chocoladeletter, het marsepein, de etalage, de schoorsteen, het dak, de pakjesboot, de inpakkamer, de slaapkamer, de wastafel.