Digibordlessen tellen 1 tot en met 10

Tel je mee met de Minions?

Tel je mee met de Minions? Je telt de Minions en klikt op het juiste aantal vingers. Daarna verschijnt het cijfer.

Tel en zoek je mee?

 

Tel je mee? Kies een cijfer en tel elke keer het aantal. 

TEL EN ZOEK JE MEE? 7 - 12

 Tel je mee? Kies een cijfer en tel elke keer het aantal. 

 

VOETBALLEN TELLEN

De kinderen tellen eerst de voetballen die de kinderen hebben. Ze klikken op de bal met het goede cijfer. Vervolgens tellen ze de voetballers. Ook nu klikken ze op het goede cijfer. De cijfers staan onderaan in een voetbal. Deze les is niet ingesproken, maar na een uitleg kunnen ze het later zelfstandig spelen op de computer of digibord.

VISSEN TELLEN

In deze prachtige digibordles zwemmen vele soorten vissen. Tel de vissen in de zee en klik op de vis met het goede cijfer. Tevens wordt er gevraagd van welke vissen er het meeste of het minste in de zee zwemmen.

PRINSESSEN TELLEN

Een les die zeker bij meisjes in de smaak zal vallen. Veel mooie prinsessen en met glitter. Ze tellen de prinsessen en klikken vervolgens op het goede cijfer.

VINGERS TELLEN

Tel de opgestoken vingers en klik op het goede cijfer.

PIRATEN TELLEN

In deze digibordles tellen de kinderen de piraten die op een eiland staan. Daarna tellen ze de kanonskogels die afgeschoten worden. Deze laatste is moeilijker, omdat de kogels van de dia verdwijnen. Ze moeten dus meetellen en steeds doortellen.

KROKODILLEN TELLEN

Tel de krokodillen. Elke keer als je goed telt, verdien je een puzzelstukje.

HARTJES TELLEN

Tellen 1 tot en met 10.

VUURWERK TELLEN

Er wordt heel wat afgeknald in deze digibordles over vuurwerk. Tel de vuurpijlen in de lucht en klik op het goede cijfer.

SLAKKEN TELLEN

In deze digibordles tellen de kinderen de slakken tot en met 10. Ook komen enkele rekenbegrippen aanbod zoals: kleinste, grootste en middelste.

EEKHOORNS TELLEN

Eekhoorn gaat een wintervoorraad aanleggen. Hij verzamelt eikels. Tel de eikels die hij verzamelt. Daarna verdwijnen de eikels en verschijnen er cijfers. Klik dan op het goede cijfer.

Tel de herfstvruchten en zoek het goede cijfer.

KUIKENS TELLEN

Tel de kuikens en klik op het goede cijfer. Alle cijfers komen een keer aanbod. Daarna verschijnen de plaatjes, ze blijven een paar seconden in beeld. De kinderen tellen de kuikens en wachten op de volgende dia waar alleen de cijfers opstaan. Nu klikken ze op het juiste cijfer. Ze moeten het juiste aantal kuikens onthouden.

PINGUINS TELLEN EN MAAK DE PUZZEL

De kinderen kunnen steeds een stukje van de puzzel verdienen als ze het goede aantal pinguins tellen.