Digibordlessen rekenbegrippen

Alpe d'HuZes 2017

 

Op donderdag 1 juni gaan we weer naar Frankrijk. Met een heel team gaan we de berg op. Waarom? We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF. We zouden het fantastisch vinden als jullie allemaal een kleine bijdrage willen doneren. Alle digibordlessen zijn gratis en dat willen we ook houden, maar een financiéle steun voor deze actie zullen wij heel erg waarderen. Wil je wat doneren? Ga naar:https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/basvanwalstijn 

 

 

 

Op deze pagina vind je alle digibordlessen over rekenbegrippen. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

FEEST

In deze digibordles worden veel taal- en rekenbegrippen behandeld.

BIJEN

In deze digibordles zie je steeds een bij en een bijenkorf. De vraag is steeds: welke positie heeft de bij ten opzichte van de bijenkorf. De volgende begrippen komen aan de orde: boven, onder, naast, achter, voor, tussen, rechts, links, in, uit, schuin omhoog, schuin omlaag, rechts boven, rechts beneden, links boven, links beneden, naar de en weg van de bijenkorf

ZOMER

Een leuke les om in de zomer te spelen. Vijf rekenbegrippen komen in vijf onderdelen aanbod. Evenveel, 1 meer, 1 minder, meeste en minste. De les is ingesproken. 

KIPPEN, KUIKENS EN EIEREN

In deze digibordles zitten drie onderdelen. De kinderen tellen eerst de eieren. Vervolgens legt de kip nog een ei erbij. Hoeveel eieren heeft de kip dan gelegd. Daarna komt er een kuiken uit het ei. Hoeveel eieren liggen er dan nog. Het gaat om 1 erbij en 1 eraf. ( 1 meer, 1 minder en evenveel).

KIKKER

In deze digibordles komen de volgende begrippen aan de orde: grootste, kleinste, dikste, dunste, donkerrood, lichtrood, snelste, verste, dichtbij, middelste, meeste, minste, hoogst, laagst en blij.

SPINNEN

In deze digibordles komen er heel veel bergippen aan de orde. Grootste, kleinste, middelste, dunste, breedste, snelste, langzaamste,etc.

KERST

Even de vraagstelling oefenen van de Cito? Dat kan met deze les. Ze moeten dus goed kijken naar het plaatje met de streep eronder.

IJS

In deze digibord oefenen de kinderen de rangtelwoorden, de begrippen: kleinste, grootste, middelste, laatste, een na laatste en tellen ze ijs.