Digibordlessen sport

Op deze pagina vind je alle digibordlessen over sport. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden.

VIER VOETBALSPELLETJES

Vier verschillende voetbalspelletjes. Tel de doelpunten. Je kunt kiezen dat de voetballer 1 tot en met 10 doelpunten maakt of 11 tot en met 20. Dan is er een spel wie maakt de meeste/minste doelpunten. Tenslotte kun je de voetballers en de ballen tellen.

 

DOELPUNTEN TELLEN

Tel de doelpunten die er gemaakt worden,

WIE MAAKT DE MEESTE DOELPUNTEN

Sanne en Bart gaan voetballen. De kinderen horen steeds hoeveel doelpunten de kinderen maken. Ze moeten klikken op het doel waar de meeste doelpunten worden gemaakt. Bij Marieke en Gijs moeten ze op het plaatje klikken wie de minste doelpunten maakt. De doelpunten verschijnen daarna onder in beeld. De kinderen kunnen ook kiezen dat de doelpunten al op de dia staan. Deze variant is wat makkelijker, omdat ze nu de cijfers ook zien.

VOETBALLERS EN BALLEN TELLEN

De kinderen tellen eerst de voetballen die de kinderen hebben. Ze klikken op de bal met het goede cijfer. Vervolgens tellen ze de voetballers. Ook nu klikken ze op het goede cijfer. De cijfers staan onderaan in een voetbal. Deze les is niet ingesproken, maar na een uitleg kunnen ze het later zelfstandig spelen op de computer of digibord. 

 

MISSCHIEN ZOEK JE:
DIGIBORDLESSEN SPORT DIGITALE PRENTENBOEKEN OVER SPORT