Digibordlessen lente

Op deze pagina vind je alle digibordlessen die de lente. Als je een les wilt downloaden moet je op de spel klikken of op de link die boven het spel staat. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt vinden. Vanuit deze pagina kun je pas de les downloaden

KIPPEN, KUIKENS EN EIEREN

In deze digibordles zitten drie onderdelen. De kinderen tellen eerst de eieren. Vervolgens legt de kip nog een ei erbij. Hoeveel eieren heeft de kip dan gelegd. Daarna komt er een kuiken uit het ei. Hoeveel eieren liggen er dan nog. Het gaat om 1 erbij en 1 eraf.

KIES EEN LEUK SPEL 2

In deze digibordles kunnen de kinderen 7 verschillende taalspelletjes spelen. De spelletjes zijn voor groep 2

WELK WOORD ZEG IK HET EERST/LAATST

In deze digibordles zie je drie en later vier afbeeldingen die te maken hebben met de lente. Je noemt de afbeeldigen op en de kinderen moeten raden welk woord jet het eerste zei of het laatste. De eerste serie dia's bestaat uit 3 plaatjes en de laatste serie dia's uit 4 plaatjes.

MOEDER EN KIND

In deze digibordles zien de kinderen een babydier. Zij gaan de moeder zoeken.

LENTE LETTERS

Lente: welke woorden beginnen met de volgende letters: b d f g h k l m n p r s t v w z.

RIJMEN MET LENTE

De rijmwoorden zijn: schaap - aap, lam - kam, kalf - zalf, kip - wip, haan - maan, kuiken - ruiken, haas - vaas, zon - ton, staart - paard, hoef - schroef, hert - erwt, gewei - aardbei, nest - vest, bij - ei, kikker - knikker, kikkerdril - aardappelschil, hyacint - wind. De laatste is een lastige. Je ziet een windzak.

LENTE BLOEMEN

Prachtige foto's van bloemen die in de lente bloeien. Het gaat om het sneeuwklokje, de crocus, de narcis, de hyacint, de blauwe druifjes, de viooltjes, de paardebloemen, de klaprozen, de elzenkatjes, de forsythia en de appelbloesem. Van sommige bloemen zijn meerdere foto's om enkele details duidelijk te laten zien. 

VAN EI NAAR KIP

Powerpoint over de ontwikkeling van ei naar kip/haan.

KUIKENS TELLEN

Tel de kuikens en klik op het goede cijfer. Alle cijfers komen een keer aanbod. Daarna verschijnen de plaatjes, ze blijven een paar seconden in beeld. De kinderen tellen de kuikens en wachten op de volgende dia waar alleen de cijfers opstaan. Nu klikken ze op het juiste cijfer. Ze moeten het juiste aantal kuikens onthouden.