Feest: Kies een leuk spel (1)

(4 votes)

Download
Download

 

 

 

 

 

 

 

In deze digibord zitten 7 verschillende spelletjes die de kinderen zelfstandig kunnen spelen.

 

Spel 1: Welk vlaggetje komt er nu bij? Maak de reeks af. Kijk goed naar de slinger en klik op de kleur van het vlaggetje dat in de reeks past.

Tip voor in de klas:Mocht je een slinger hebben in de klas, dan kun je deze in stukjes knippen en op die manier een eerst een reeks laten leggen.

 

Spel 2:

Kaarsjes uitblazen. Een moeilijk spel, want je ziet een taart met 5 of 7 kaarsjes die branden. Het jongetje gaat een aantal kaarsjes uitblazen. Hoeveel blijven er dan nog branden.

Tip voor in de klas: Misschien heb je een dummytaart die je gebruikt bij verjaardagen van de kinderen. Laat de kinderen steeds de kaarsjes uitblazen. Hoeveel hebben ze er uitgeblazen?

 

Spel 3:

Dorus is aan het knippen geweest. Uit elk kledingstuk heeft zij een driehoekje geknipt. Van welk kledingstuk is dit driehoekje dat je ziet.

Tip voor in de klas: Maak een memorie van verschillende lapjes stof.

 

Spel 4:

Rangtelwoorden. In deze digibord komen de rangtelwoorden aan de orde

Tip voor in de klas: Gebruik een paar poppetjes van Playmobiel og Duplo en vertel dat deze kinderen naar het feest gaan. Zet ze op een rij en vraag wie bijvoorbeeld het tweede kind is. Ook erg leuk om de kinderen zelf te laten staan op een rij en de vragen te herhalen.

 

Spel 5:

Welk plaatje hoort er niet bij? Je ziet een aantal plaatjes. Een plaatje is anders en hoort er niet bij. Daar moeten de kinderen op klikken.

Tip voor in de klas: Probeer wat voorwerpen te vinden die bij elkaar horen, bijvoorbeeld verschillende ballonnen en leg daar een feesthoedje bij. Vraag waarom hoort dat feesthoedje er niet bij.

 

Spel 6:

Taalbegrippen. In deze digibordles worden de taal begrippen geoefend. Meeste, minste, veel, weinig, evenveel.

 

Spel 7:

Cupcakes tellen. Tel de cupcakes die je ziet en klik op het goede cijfer.

Tip voor in de klas: Leg nepcakes of echte cupcakes op schoteltjes en vraag waar liggen 6 cupcakes. De kinderen tellen de verschillende bordjes met cupcakes en wijzen het goede bord aan.

 

Meer digibordlessen over feest: feest digibordlessen
Created
Size
Downloads
11-09-14 10:34:56
15.66 MB
8210

Zoeken

Volg Juf Gertrude

Stuur een mail naar Juf Gertrude
Naar de Yurls pagina van Juf Gertrude