Digibordlessen autitieve analyse

Op deze pagina vind je allemaal auditieve synthese digibordlessen. Wil je een les spelen, dan klik je op het plaatje. Vervolgens kom je op de pagina terecht waar je de les kunt downloaden.

HERFST

In deze digibordles gaan de kinderen de woorden klappen die ze zien op het plaatje. Ze luisteren hoeveel klapjes (lettergrepen) het woord heeft. Vervolgens klikken ze op het plaatje met evenveel herfstblaadjes. De woorden die aanbod komen zijn: regen, appel, boom, uil, kastanje, web, spin, kabouter, eekhoorn, mos, slak, eikels, blad, egel, paddestoel, beukenoot, bos, paraplu en bladeren.

BOERDERIJ

In deze digibordles zien de kinderen steeds een plaatje rond het thema de boerderij. De kinderen klappen het woord en luisteren hoeveel lettergrepen (klapjes) het woord heeft. Vervolgens klikken ze op hetzelfde hoeveelheid rondjes.

SINTERKLAAS

In deze digibordles klappen de kinderen de woorden/plaatjes die ze op de dia zien. De kinderen tellen de klappen en klikken op het plaatje met 1,2, of 3 pepernoten.

CARNAVAL

In deze les klappen de kinderen de woorden. Vervolgens klikken ze op de hand met vingers. Horen ze vier klappen, dan klikken ze op de hand met 4 vingers.

KIKKER IN DE KOU

In deze digibordles zien de kinderen steeds een plaatje uit het boek: Kikker in de kou. Het woord dat geklapt moet worden staat er naast. De kinderen klappen het woord. Het aantal klapjes komt overéén met de kikkers onder het plaatje. Het is een simpele les, want de woorden bestaan uit één en twee lettergrepen

KRIEBELBEESTJES

In deze digibordles zien de kinderen een kriebelbeestje. Ze klappen de naam van het dier. Daarna klikken ze op het vakje met de juiste hoeveelheid sterren.

RIDDERS

In deze les klappen de kinderen de woorden die ze horen. Heeft het één klap, dan klikken ze op de toren met het cijfer 1. Heeft het twee klappen, dan zoeken ze de toren met het cijfer 2 op. Dat doen ze ook met 3 of 4 klappen. Deze les is ingesproken, zodat de kinderen precies weten om welk woord het gaat. Als je het geluid uitzet, moeten de kinderen het woord zelf hardop zeggen en klappen. Op deze manier kan je ook kijken of ze woorden kennen.

KRRRR...OKODIL

De kinderen klappen de woorden die voorkomen in het boek Krrrr...okodil. Het aantal klapjes komt overeen met het cijfer bij de krokodil. Als ze op de juiste krokodil klikken, kunnen ze naar de volgende dia.